zeepier-in-vikna-2013.reismee.nl

Eindelijk wordt het iets beter.

Vandaag opnieuw prachtig weer; zon en bijna geen wind. Alleen aan het eind van de dag begon het ter regenen. Ondanks de brandzalf hangen de vellen er inmiddels weer bij. Eerst maar even wat boodschappen gedaan en met verbazing gekeken naar een kolonie drijfsijsjes die zich als zwaluwen gedragen en nestelen in de dakgoten van huizen in Rorvik.

We konden dus ver weg naar onderwaterobstakels met namen als Djuptaren, Kjaertaren of Ytre Ragnildstaren. De vangsten bleven erg tam. Zeepier had een klein lengetje op de bottemship. Wim had een mooie leng gevangen hoorden we via de radio. Zeepier had inmiddels een pijnlijke schouder van het pilkeren en stapte over op een havfiskeboom (Noorse hoekafhouder) met een stuk makreel op de haak en een 3-tal bijvangers. Even later was het raak er gelijk ook een persoonlijk rekord voor Zeepier met en kabeljauw van 106 cm. De anderen hadden inmiddels besloten om meer naar binnen tussen de scheren te gaan vissen. Dit maakte het radioverkeer wat lastiger met als gevolg dat wij niet konden vertellen dat ze beter naar ons konden komen.

Vandaag alles bij elkaar een klein quotum bij elkaar gevangen. Geen gekke zaken meegemaakt of het moet zijn dat ik Rene aan het werk zag met en stuk bubbelplastik om zijn laarzen te isoleren. Bij elke stap knetterde hij alsof er vuurwerk in zijn laarzen zat. T\' zal wel een enorm verschil gemaakt hebben.

Vanavond was Wim het goed zat met al die rare snuiters in zijn keuken. Nu had weer een onverlaat vuil in zijn zakje met schoonmaakspullen gegooid. Zeker in de overgang die man.