zeepier-in-vikna-2013.reismee.nl

Relaas van de eerste 2 dagen vissen

We kunnen kort zijn. Het is ...... We moeten vis gaan kopen als het zo doorgaat. George zag het al helemaal zitten om een koelbox met verse zalm te gaan kopen. Je moet maar zenuwachtig worden.

Of het goed komt moeten we nog maar zien. Hoewel het prachtig weer is deze eerste 2 dagen zien we op de dieptemeter dat de watertemperatuur wel erg laag is. Dat zou kunnen betekenen dat de Skrei nog aan het paaien is en dus niet vreet en dat de vis die hier normaal zit er nog niet is omdat het water te koud is. Feit is dat we nog maar erg weinig gevangen hebben.

Wiegert denkt dat ze zo dicht op de bodem zitten dat hij maar probeert om de bodem te vangen. Gevolg is dat hij de ene supermossel en steen na de anderen vangt. Ook moeten we regelmatig terugvaren om een pilker los te varen die onder een steen is komen vast te zitten.

\"\"

Volgens mij heeft Wiegert een heel rif gesloopt met dat gedoe. Toch zie je dan leuke voorbeelden van zeeleven boven komen, zoals op bovenstaande foto.

Maar ja we komen voor de vis en die is er (nog) niet. Gisteren hadden Zeepier en Wiegert niet een vis die de moeite waard was (krat lengte dus) en de nadere boot 2 vissen. Vandaag had de andere boot opnieuw slechts 2 vissen en Zeepier en Wiegert een stuk of 6 mooie vissen. Vandaag door een sund gevaren in een smal fordje waar mogelijk nog Skrei was die niet aan het paaien was. Een belevenis op zich. Onder de brug is het erg smal (bevaarbaar) en staat ongeveer en meter verval en een stroomsnelheid van zo ongeveer 10 km/uur. In de volgende 200 meter wordt de boot door de draaikolken en opwelvingen alle kanten op gestuurd. Goed de aandacht erbij houden en gas blijven geven. Net even te vroeg denken Zeepier en Wiegert dat je wel weer kunt vissen. We blijven echter rondtollen zodat we ons nog 200 meter moeten laten meeslepen door de stroom voordat het breed genoeg is dat de stroomsnelheid er een beetje uit is. Goed een leuke belevenis maar geen schub gezien. Dus na een 1,5 uur maar weer gas geven en tegen de stroom in terug.Opnieuw zwalkt de boot alle kanten op en is het flink sturen op goed uit te komen onder de brug.

In de middag keert het tij van vloed naar eb. Gevolg is dat we eerst een tijd hebben liggen dobberen in de zon (er was bijna geen wind), en de rest van de middag geen vis meer gezien hebben (op 1 na).

Morgen wordt het zeker beter!