De kunst van het weglaten. Nog 6 dagen!
De stapel in de garage begint langzaam te groeien. Steeds als ik ergens langs loop en denk 'Oo da\'s ook wel handig' dan beland datgene op de stapel.
De afspraak was of minder mee te nemen dit keer. De komende dagen dus ook maar eens wat sorteren. Niet alles wat handig is heb je ook daadwerkelijk nodig. Zo zijn we in de loop van de jaren bijvoorbeeld steeds meer pilkers en knoopmaterialen gaan meenemen. Ieder voor zich wel te verstaan. Het gevolg is dat eenmaal ter plekke er een stapel met dozen en tassen stond waarin alles zo ongeveer in 4-voud aanwezig is. Wat betreft de pilkers weten we door ervaring welke het in het algemeen het beste doen en waarmee je hetfijnste vist. Ook daar kan wel wat achterwege blijven. De hele winkel hoeft echt niet mee.
Vanavond nog wat makrelen ophalen bij de vishandel en in porties inpakken en invriezen. Die gebruiken we als aas. De vulling van de diepvries begint inmiddels tot klachten te leiden. Nu loop ik thuis tegen opmerkingen aan, zo van 'ik kan niets meer vinden in de vriezer' en ook 'het wordt tijd dat je gaat want dan krijgen we tenminste weerwat ruimte in de vriezer'. Kennelijk kun je een volle vriezer gebruiken om op vakantie te mogen! Moet ik maar eens onthouden.
René had nog een aardig motto gevonden van een slimme visboer: 'Mens eet toch vis, want dan weet je zeker dat het geen paard is'. Alhoewel,ik zou niet raar staan te kijkendat we op termijn in de vis ook nog wel een zeepaardjesschandaal krijgen. Als je ziet dat het nu al veelvuldig voorkomt dat zelekkerbekjesverkopen die gemaakt zijnvan pangasiusfile en pangasius verkopen onder de naam Atlantische tong, zou dat mij niets verbazen.
Reacties
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}